Tetovaže psa

[adsense_id=”2″]

Tetovaža psaPsi su već dugo popularan simbol za tetovaže, a često se tetoviraju kao spomen za ljubljene obiteljske kućne ljubimce. Pas je snažan simbol odanosti, budnosti i inteligencije, moderan pas potječe od azijskog vuka i to je prva životinja koja je bila pripitomljena. Naš odnos s psima stariji je više od 40.000 godina. Nedavna genetska istraživanja pokazuju da se prvi pravi pas pojavio u Kini prije nekih 15.000 godina. Tamo je pas 11. znak zodijaka i predstavlja simbol pozitive i negative. Iako nije čest kao kućni ljubimac u Kini, carevi i njihove grobnice su imale Foo psa kao čuvara – iako je Foo pas zapravo lav, a ne pas.

U nekim drevnim civilizacijama pas je simbol podzemlja. U mitologiji Azteka, crveni pas je vodio nedavno preminule preko Velike rijeke i kroz podzemlje. U Egiptu, čuvar mrtvih je bio Anubis, bog sa glavom šakala, uvijek prikazivan crne boje. Zapravo, to je bio simbol i smrti i regeneracije.

Slika tetovaže psaOsobine psa su smatrane da kao skrbnik i zaštitnik za duše koje ulaze u podzemni svijet. Pas kao vodič u sljedeći život ili u nepoznato, dodane su mu zbog svoje sposobnosti da vide dobro u mraku, što je simbol instinktivnog znanja. Osim toga, vukovi i divlji psi često love noću ili u slabom svjetlu zore i sumraka.

Anubis je onaj koji je sudio da li će ili ne duša postati zvijezda. Grci i Rimljani su povezivali Anubisa sa zvijezdom Sirius – ili pseća zvijezda. Sjevernoamerički Indijanci također su gledali na zvijezdu Sirius kao zvijezdu psa u zviježđu gdje je pas protumaćen kao lovac.

U drevnom Meksiku, pas je bio pokopan uz ljudsku žrtvu da djeluje kao vodič u zagrobni život. U drevnoj legendi škota postojao je Zeleni pas iz vilinskog svijeta za kojeg se vjerovalo da vozi dojilje u brda i pruža mlijeko za vilinska stvorenja koja žive tamo.

Tetovaže pasDanas je pas dragi pratilac i prijatelj svom vlasniku. Privrženost, odanost i ljubav samo su neki od darova koje daruje pas kao svoj znak zahvalnosti za vlasnika. On daje i zaštitu i smjernice i može biti istreniran da uspješno se koristi na misijama spašavanja od strane vojske, policije i planinarske službe. Sa svojim visoko razvijenim osjećajem za miris, on može loviti, pronalaziti i nikada nije bio dobrodošao krijumčarima. Bio radni, sportski pas ili samo vaš pratitelj, pas će ispuniti u potpunosti naš život.

Mnoge tetovaže psa su slike iz stvarnog života. To su često vlastiti ljubimci onoga tko si ih tetovira, i obično se obavljaju u portret stilu. Vrlo često, ta djela pokazuju sliku psa u akciji, kako prolazi kroz polje, skaće da uhvati loptu, ili se valja po podu. Ponekad su ti prikazi agresivniji i pokazaju psa koji reže, možda čak i pjena iz ustiju ili na rubu napada. Ponekad se tetovaža psa koristi kao spomen na ljubimca koji je umro. Takva tetovaža psa mu pokazaje samo glavu, vrat i ramena uz ime, a možda i datum smrti.

Tetovaze pasaNeke pas tetovaže imaju više crtić stil. značajka životinje u ovom dizajnu ima tendenciju da su više pretjerani i oni često pokazuju ljudske osobine. Jedna od najčešće korištenih slika prikazuje zvijer s velikim, svijetlim očima, šiljaste uši i dug jezik. više agresivna varijacija je također vrlo popularna, te je omiljena kod stvaranja likova između životinje i čovjeka.

Ukupno postoji više od 150 rasnih pasa i sve zajedno oko 400 vrsta pasa na svijetu, samim time izbor za tetovaže pasa postaje vrlo širok. Druga opcija biranja tetovaže u boji ili jednobojne također daje velik izbor za dizajn tetovaža psa.

Vrlo zanimljiva tetovaža je tetoviranje samo šapa od psa. To su često vrlo seksi ženske tetovaže koje se tetoviraju na grudima ili guzici.

[adsense_id=”1″] Tetovaža šape

[adsense_id=”2″]