Tetovaže ruke koje se mole

[adsense_id=”2″]

Religijske tetovažeTetovaža molitve tj. ruku koje se mole su jedna od najljepših tetovaža koje osoba može tetovirati. One su također vrlo popularan dizajn tetovaže na svijetu. Ne samo zato što predstavljaju molitvu, nego i zbog priče koja stoji iza ruku koje se mole. Istinita priča o ljubavi i nesebičnom žrtvovanju za drugoga.

Dva najstarija brata iz vrlo velike obitelji sa 18 djece, želji su studirati umjetnost na akademiji u Nürnbergu. Ali oni su znali da njihov otac nikada neće biti u mogućnosti poslati obojicu na studij. To je bilo u petnaestom stoljeću, a tada novac nije bilo lako pronaći. Tako su se odlučili da će bacati novčić i pobjednik ide na studij dok će drugi raditi u rudniku kako bi podržao pobjednika bacanja. Dva brata su bila Albrecht i Albert Dürer.

Albrecht je pobijedio bacanje. On odlazi na studij četiri godine, a tada će financirati studij njegovog brata prodajom svojih umjetničkih djela, ili ako bude potrebno on će također raditi u rudniku. Albrecht je bio vrlo talentiran i njegov rad je bio bolji čak i od njegovih profesora. Albert je neumorno radio kako bi osigurao njegovom bratu mogućnost da dovrši svoj studij. Rad u rudnicima je bio težak i opasan.

Albrecht Durer - Praying handsNakon nekoliko godina je Albrecht završio studij i krenuo zarađivati za pristojan život sa svojim umjetničkim djelima.

Došlo je vrijeme da Albert započne svoj studij. Tjedan dana je prošlo i jedan dan Albrecht dolazi kući i vidi svog brata na koljenima kako moli. Ono što je on vidio je slomilo njegovo srce. Njegov brat se molio za Albrechta kako bi postao uspješan umjetnik. Njegove ruke su bile spojene prema nebu u molitvu. Ruke su nakon mukotrpnog posla u rudniku izgledale kao da su pripadale starcu. One su bile kvrgave i toliko iskrivljene toliko da su izgledale kao da su jedve i mogle koristiti. Pored njega je stojalo nešto što izgleda kao slika, ali samo zato što je bilo na platnu. Slika je bila neprepoznatljiva.

Suze su potekle niz njegove obraze i Albrecht je brzo nacrtao portret njegovog brata sa rukama u molitvi. Više od 400 godina je prošlo, a Albrecht Dürer je napravio mnoge slike, bakropise itd. koji su izloženi u većini poznatih muzeja u svijetu. No njegov najpoznatiji portret ostaje “Ruke koje se mole”. Tetovaža ruku koje se mole je još uvijek jedna od najtraženijih tetovaža svih vremena.

Slike tetovažeZbog teškog posla u rudniku Albert nikada nije otišao na svoj studij. Izlomljeni prsti i rane nisu mu dozvolili da da se nikada više u životu bavi umjetnošću.

Mnogi parovi tetoviraju ruke koje se mole kao simbol besmrtne ljubavi. Ipak za takvu tetovažu možete pronaći bolje dizajne za odugovječiti svoju ljubav. Tisuće muževa imaju tetovaže kojima pokazuju svoju spremnost da se žrtvuju za ljubav i štite svoju suprugu.

Jedan lijepi dizajn je uzeti ruke koje se mole i staviti imena para u svaku ruku. Ne samo da ovakva tetovaža pokazaje svoju spremnost žrtvovanju za voljenu osobu, ali supruga ili suprug zapravo može vidjeti i svoje ime na jednoj ruci, dokazujući da je on/a doista ta osoba kojoj se obećala vječna ljubav i odanost.

Ako ne želite promijeniti ljepotu tetovaže molitve, pokušajte staviti vaša imena ispod ili iznad ruke, ili jedno ime iznad i jedno ime ispod ruke i pokažite vječnu ljubav prema voljenoj osobi.

Također ovim tetovažama možete dodati dodatne religijske simbole poput križa, krunice ili čak lika Isusa Krista.

Tattoo slike[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]