Tibetanski tribal tattoo

[adsense_id=”2″]

Tetovaže cvijetTetovaže su više nego samo dekoracija i Tibetanske tetovaže su duboko duhovno ali su i lijepe. Mnoge tibetanske tetovaže imaju simbol lotosovog cvijeta i tibetansko pisanje različitih riječi ili mantra. Za neke, tetovaže postaju vizualno svjedočanstvo učenja Bude.

Lotos cvijet često se koristi u dizajnu tibetanske tetovaže da pokaže duhovni razvoj ili da podsjeti nositelja na ono što žele postići. Često se koristi s mantrom Om Mani Padme Hum za pokazivanje duhovnog rasta. Neki će se fokusirati na jedan dio Om Mani Padme Hum i dodati u lotosov cvijet tetovaže nakon velike meditacije, kontemplacije i razumijevanja vrline koju pokušavaju prizvati.

Mnogi ljudi su u potrazi za tibetanskim “sanskrit” tetovažama, ali ne postoji takva stvar kao tibetanski sanskrit, oba pojma se odnose na drugi jezik.

Sanskrit je stari jezik, jezik klasične literature iz Indije (Vedas). Sanskrit je kulturni jezik kojeg koristila elita, malo kao latinski na zapadu.

Tibetanski jezikTibetanski s druge strane je svakodnevni jezik tibetanskog naroda. Tibetanska gramatika se zasniva na gramatici sanskrita a tibetansko se temelji na Devanagari, skripta koju također koriste sanskrit i hindski. No, tu sličnost s sanskritom završava. Tibetansko pisanje je vrlo elegantno i savršeno za dizajn tetovaža.

Riječ mantra znači zaštita uma i mantra je niz simbola koji evociraju duhovno pisanje, govor, pjevanje ili odgovor. Om Mani Padmé Hum je najčešća od svih budističkih mantri i koristi se za pozivanje na blagoslov Chenrezig (Avalokiteshvara, gdje je Dalaj Lama reinkarnacija), budističko božanstvo koje predstavlja krajnje suosjećanje. Ova molitva se ponavlja kao dio meditacije.

Celebrity tattooNema točnog i izravnog prijevoda za ovu mantru, vjeruje se da sadrži sva učenja Bude. Svaki slog ima posebno značenje, simbol i boju unutar tibetanskog pisanja:

Om: darežljivost (čisti ponos / blaženstvo)

Ma: etika (čisti ljubomoru / požudu za zabavom)

Ni: strpljivost (čisti strast / želje)

Pad: marljivost (čisti neznanje / predrasude)

Me: odricanja (čisti siromaštvo / posesivnost)

Hum: mudrost (čisti agresiju / mržnju)

Om Mani Padmé Hum tetovaže su više nego samo riječi ili simboli, često su dio veće tetovaže koja uključuje lotosov cvijet ili podijeljen u njihove pojedinačne elemente.

Tetovaže om mani padme humAum simbol, koji se naziva i Om, koristi se za istaknuti vrline plemenitosti ili kao štićenik protiv poroka ponosa ili blaženstva. U kombinaciji sa simbolom lotosovog cvijeta, ovo je slika koja prikazuje snažan rast vrline nad porokom.

Aum simbol se naglašava na početku i na kraju mantre ili molitve. Ovaj početak i kraj koji se koristi je također simbol dublje simbolike života, od rođenja, života i smrti.

Tibetanske tetovaže imaju vrlo različit stil koji uključuje božanstva, đavle i druge likove visokih pogleda.

Za razliku od zapadnih religija, demoni nisu uvijek povezani sa zlom i korupcijom. U budističkoj tetovaži, demoni su često predstavljeni kao zastrašujući i kaotičnog oblika, međutim to ne implicira da su oni zli. Umjesto toga, oni predstavljaju elemente u prirodi i kaotičnu prirodu čovjeka.Tetovaža simbola Om

Neki od tih demona imaju oblik Naga, izgledaju kao zmija ili zmaj. U nekim oblicima budizma, demoni su samo polarne suprotnosti vrline i odgovarajuće božanstvo. Tetovaže koje prikazuju ovu vrstu demona koristi da podsjete nositelja na vrline kojima bi trebali težiti.

Velik dio tibetanskih tetovaža uključuje Budu, kako sam njega već odradio, tetovaže bude možete pogledati na linku LINK

Duboko u budističkoj vjeri je vjerovanje u obrasce koji se mogu koristiti za voditi ljude do univerzalnog i duhovnog buđenja. To mogu biti složeno prepleteni čvorovi i skripte pomiješane zajedno u neobično uredan kaos, ili jednostavno i opušteno geometrijski dizajn koji nudi jednostavno razumijevanju. Najčešći od tih vrsta tetovaža su vječni čvor, mandala tetovaže i tibetanske tetovaže lubanje.

Tattoo aum simbolOvaj umjetnički dizajn vječnog čvora (aka beskrajni čvor ili mistični čvor) ima veliko simboličko značenje, jer nema početka ni kraja. Kaže se da predstavlja krug samsare koji prikazuje rođenje, život, smrt i ponovno rađanje. To pokazuje beskonačnu mudrost Bude, jer nema početka ni kraja. To se može koristiti kao samostojeća tetovaža ili kao dio više kompliciranog dizajna.

Tibetanski čvor, slično kao i keltski čvor, je niz međusobno povezanih dijamant oblika koji bi mogao biti pojačani s ogromnim nizom tekstura, boja, 3-D dizajna ili kaligrafija.

Vrlo zanimljiv i šaren dio tibetanske umjetnost je mandala (sanskrtska riječ za krug). Kreirano u pijesku, staklu, plemenitom metalu, vosku, tinti i kamenu, mandala je još jedan oblik izražavanja molitve ili meditacije.

Tetovaže vječni čvorMandala tetovaže simboliziraju jedinstvo i sklad kroz korištenje koncentričnih struktura. Koristi se za prikaz univerzalnog poredka, uravnoteženi elementi apsorbiraju promatrača i obično se koristi u meditaciji. Ovaj alat meditacije predstavlja svemir, život, smrt i sva stvorenja.

Kao oblik umjetnosti, mandale su vizualno zadivljujuće i privlaće pogled gledatelja. Neki opisuju učinke mandale kao hipnoza koja može dovesti gledatelja na višu razinu svijesti. Postoje razni stilovi koje se koriste u tetovaži mandala umjetnosti i većinom je stvar estetskog izbora.

Tibetanske tetovaže lubanje su često u kombinaciji s drugim budističkim elementima kako bi pokazali privremene i promjenjive prirode života. Lubanja na tibetanskoj tetovaži predstavlja tu prirodu promjene, ona također pokazuje kako je praktikant prestao biti vezan za fizičko tijelo. To je vezanost za tijelo koja veže ljude na bol i patnju u svijetu.

Tetovaže mandaleTibetanske tetovaže su predivan umjetnički način za izraziti duhovnu stranu nositelja. Čak i oni koji nisu budisti ne mogu propustiti snažan karakter simbolike. Različitost simbola, duboko značenje iza njih i priča koja nikad nema kraj, tibetanske tetovaže su lijep i snažan oblik body arta.

Tibetanske tetovaže su širok pojam koji nudi velik broj izbora za dizajn tetovaže. Ovo danas su samo neki besplatni savjeti i primjeri za tibetansku tetovažu.

Ukoliko se odlučite za tetoviranje neke od ovih tibetanskih tetovaža, dobro proučite što želite.

Velik broj simbola i značenja koje nude ove tetovaže možda zapravo i nisu ono što tražite. Najmanje što želite je imati tetoviran neki simbol koji nikako ne odgovara vašoj osobnosti.

Sa druge strane ako vas ne zanimaju značenja i simboli koje nude ove tetovaže, već je to vaš estetski izbor, onda sigurno sa ovakvom tetovažom nećete pogriješiti.

[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]