Tribal tetovaže Azteci

[adsense_id=”2″]

Tattoo sunceAsteci ili Azteci su bili vlo moćan indijanski narod koji je živio u 15. i 16. stoljeću u južnom dijelu Meksika.

Značenje imena Azteka nije nikada točno razjašnjeno ali postoji nekoliko pretpostavka. Prva pretpostavka je da dolazi od riječi Aztlan koja je označavala sjeverni i sjeverozapadni dio zemlje gdje su živjeli Asteci. Druga pretpostavka povezuje Asteke sa Atlantskim oceanom putem riječi “Atl” što označava vodu. Prema toj pretpostavci Asteci su bili potomci stanovnika Atlantide, koji su nakon katastrofe uspjeli doći do Meksika i sagraditi novu civilizaciju.

Bilo je mnogo drevnih plemena koja su koristila umijeće tetovaža. Azteci su jedni od najnaprednijih kada govorimo o tetovažama. Asteci su ostavili snažno naslijeđe s prekrasnim simbolima. Tetovaže Asteka su oblik umjetnosti koji je održavao veliku važnost u njihovoj kulturi. Oni su bili ponosni na svoju tattoo umjetnost i ulagali su mnogo truda u razvoj tattoo umjetnosti. Astečke tetovaže su poznate po svojoj složenosti, razrađenim detaljima i velikoj različitosti. Neki dizajni i oblici su se smatrali svetima za Azteke.

Tetovaža ratniceVećina tetovaže imale su vjerska, duhovna ili ritualna značenja za njih. Umjetnost je uvijek bila važna kod Asteka. U mladoj dobi, djeca i žene bili su poučeni umjetnostima izrade keramike.

Jedna stvar koja čini tetovaže Asteka različitim od drugih je da su imale važnu ulogu u kulturi, mnogo puta su se koristi za rituale. Tetovaže Asteka su nastale idoliziranjem Huitzilopochtle, boga kojeg su obožavali Azteci.

Asteci su poznati po ratovima zvani “rat cvijeća” koje su vodili kako bi došli do novih zarobljenika. Srce zarobljenika se žrtvovalo Bogu sunca Tonatiuhu dok su se tijela raskomadala i podijelila narodu da budu pojedena. Po njihovim vjerovanjima samo duše žrtvovanih ratnika i duše žena umrlih kod poroda odlazile su u nebo.

Stavljanje tetovaže na određeno mjesto na tijelu bilo je vrlo važno kod Asteka. Tetovaže nisu nosili samo odrasli nego i djeca također. Tetovaža na prsima, trbuhu i zglobu pokazivala je djetetovo opredjeljenje za određenog Boga, od kojih svaki je imao određeni uzorak i dizajn.

Tribal TattooAsteci su imali mnoge bogove i jaka uvjerenja, te su se mnoge tetovaže odnosile upravo na Boga. To je bio način da se pokaže čast bogu ili pokaže opredjeljenje za određenog boga. Ostali popularni simboli u kulturi Asteka su orlovi, ratnici, princeze i kalendar Asteka.

Jedan od najvažnijih i najstrašnijih tetovaža u kulturi Asteka je sunce, smatralo se da je sunce imalo simbol Životvorca. Sunce se smatralo da je nebo gdje se odlazilo nakon smrti. Sunce, mjesec i zvijezde se često vide u tetovažema Asteka pa čak i danas. Mnoge Astečke tetovaže su bile simboli koji je pokazivao činove među članovima plemena.

Gotovo svatko je čuo u nekom trenutku za Asteke. Danas imamo sreče da možemo nositi dio njihove kulture i živjeti sa njihovim lijepim slikama, slike koje su prenošene preko mnogim suvremenih tetovaža.

Tetovaža sa motivom Asteka su većinom veći dizajni koji se tetoviraju na leđa, prsa ili rame. Tetovaže sa motivom Asteka su toliko lijepe i posebne da nakon što ju budete odradili nećete žaliti niti sekunde.

Asteci tetovaza [adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]