Tribal tetovaže Kelti

[adsense_id=”2″]

Keltska tetovažaKelti su bili narod koji je živio na današnjem području Velike Britanije, Belgije, Irske, Francuske i Švicarske. Kelti su se miješali i sa ostalim narodima pa se u našim krajevima pronalaze materijalni tragovi triju skupina Keltskih naroda: Skordisci, Taurisci i Boji.

Tradicionalno se Keltska povijest prenosila usmeno iz generacije u generaciju pa iz tog razloga danas postoji samo nekoliko preživjelih legendi o njima.

Keltski dizajni i motivi pružaju uvid u bogata duhovna vjerovanja Kelta. To se vidi kroz dobro sačuvane umjetničke simbole koji se nalaze na artefaktima i nakitu tako da lako možemo razumjeti i cijeniti široku keltsku kulturu.

Živjeti usko povezan s prirodnim svijetom podupirao je Keltski način života i tako da je iz prirode gdje su Kelti izvlačili svoju inspiraciju.

Drveće, voda i ribe najviše se prikazuju u keltskoj umjetnosti kao i šumoviti gajevi, rijeke i izvorim koji su smatrani mjestima za liječenje i obnovu.

Dizajn keltski križDrvo Života sa korijenima duboko zasađenim u zemlji i njegove grane koje dopiru do neba je bio simbol veze između zemaljskog i duhovnog svijeta.

Sigurno najizraženije obilježje Keltske umjetnosti je zamršen Keltski čvor koji kada se prati s prstom nema početka ali nema ni kraja. Predstavlja vječnost i međusobnu povezanost svih stvari, uključujući i stalne cikluse prirodnog svijeta. Te tetovaže su se najčešće tetovirale oko ruke i označavale su osobnu snagu i moć.

Dizajn trojnog trokutastog čvora predstavljao je temeljno uvjerenje u moć svetih i čarobnom broju tri. Keltske priče i mitovi često sadrže jasne reference na značaj tri osobe, tri životinje ili tri bitna događaja.

Sam život je kod Kelta bio tri dijelno putovanje kroz rođenje, rast i smrt, pa čak i prije pojave Kršćanstva i Trojstva Oca, Sina i Duha Svetoga, oni su obožavali Trojnu Zemljsku božicu koja se pojavljuje kao nevina mlada djevojka, Majka koja doji i mudra stara žena.

Drvo života tattooZbog svojih svestranih stilova i bezvremenske kvalitete kod dizajna, Keltske tetovaže su postale vrlo popularne. Dizajn tetovaže Kelta prepoznaje se odmah, ne samo po njihovom značenju ali i zato što su doista upečatljive tetovaže. Keltski dizajn tetovaže je uglavnom crn, ali različite nijanse boja postaju sve popularnije. Ove tetovaže mogu se tetovirati na bilo koje mjesto na tijelu iako najpoznatije verzije su narukvice oko ruke ili noge. Ako pričamo o slici iz keltske povijesti onda se ta slika može tetovirati na prsa, leđa, rame ili nogu.

Keltske tetovaže su većinom većeg dizajna i tetoviraju se na podosta osjetljiva mjesta na tijelu. Možda ovaj dizajn i nije za prvu tetovažu.

Tattoo Keltski čvor[adsense_id=”1″]

[adsense_id=”2″]